Poslije 13 godina rasvijeljeno ubistvo Podgoričanina Srđana Vojičića, uhapšen osumnjičeni
ilustracija

Pratilac Jevrema Brkovića ubijen 2006. godine

Poslije 13 godina rasvijeljeno ubistvo Podgoričanina Srđana Vojičića, uhapšen osumnjičeni

Inspektori kriminalističke policije poslije 13 godina rasvijetlili su ubistvo Podgoričanina Srđana Vojičića. Zbog sumnje da je počinio taj zločin, juče je uhapšen tridesetsedmogodišnji Željko Vuković iz Podgorice, potvrđeno je Danu iz vrha Uprave policije.

O hapšenju je obaviješten viši državni tužilac, koji je naložio istražne radnje protiv osumnjičenog.

Prema saznanjima Dana, policija je nakon 13 godina došla do materijalnih dokaza koji su pomogli u rasvjetljavanju ubistva. Nakon što je vještačenje potvrdilo njihove sumnje, on je lišen slobode.

"Nakon duge i detaljne istrage, rasvijetljeno je ubistvo počinjeno na štetu Srđana Vojičića, koje se dogodilo 24. oktobra 2006. godine. U okviru ove istrage vještačeni su brojni tragovi i saslušano je više lica. Operativnom obradom i vještačenjem određenih tragova policija je došla do sumnje da je Ž.V. učestvovao u izvršenju ovog krivičnog djela", saopšteno je Danu iz Uprave policije.

Oni navode da će protiv njega biti podnijeta krivična prijava.

Srđan Vojičić ubijen je u centru Podgorice 24. oktobra 2006. godine, oko 22 časa, ispred zgrade u kojoj živi književnik Jevrem Brković. On je bio Brkovićev pratilac.

Policija vjeruje da je kobne noći upravo Brković bio meta napadača.

U okviru istrage o tom ubistvu policija je saslušala i uzela uzorke DNK-a od više desetina osoba. Međutim, istraga je punih 13 godina tapkala u mjesto. Zanimljiv je podatak da je osumnjičeni uhapšen baš na godišnjicu ubistva Vojičića.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.