Otkriven spomenik Skenderbegu u Tuzima (VIDEO)
Izvor:Screenshot/malesia.me

Otkriven spomenik Skenderbegu u Tuzima (VIDEO)

Spomenik Đerđu Kastriotu Skenderbegu otkriven je ispred škole koja nosi njegovo ime u mjestu Zatrijebač u Tuzima, prenio je portal Malesia.me.

Otvaranju je, prema istom izvoru, prisustvovao veliki broj mještana, ali i gostiju iz Albanije, Kosova, uključujući i ambasadore tih zemalja, kao i predstavnici Ministarstva kulture Crne Gore.

Na snimku se osim albanskih, vide i zastave SAD. 

Bistu je, navodi portal malesia.me, otkrio predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj.

Spomenik je izrađen od izlivene bronze a visina će sa postamentom biti 260 cm.

 

Sredstva za podizanje spomenika obezbijedila je Fondacija “Trieshi” iz Njujorka u SAD, a za održavanje je zadužena OŠ “Đerđ Kastrioti Skenderbeg”.

Skenderbeg je nacionalni albanski junak koji je živio u 15. vijeku, inače plemić koji je poznat po otporu Turcima. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.