Bjelopoljac osnovcima u rodnom selu obezbijedio besplatne obroke  do kraja polugodišta
Bistrica

Humanost "za sve pare"

Bjelopoljac osnovcima u rodnom selu obezbijedio besplatne obroke do kraja polugodišta

Uspješni preduzetnik iz Bijelog Polja Hajriz Hačko Brčvak, ponovo je pokazao da ne zaboravlja svoj kraj, rodno selo Bistricu.

Naime, on je odlučio da osnovcima škole “Vuk Karadžić” u Bistrici donira 128 obroka do kraja polugodišta.

Učenici će obrok u narednih 70 dana dobijati preko preduzeća Put gros, a vrijednost donacije je 3.200 eura, objavile su Vijesti.

Direktor škole Mevludin Gredić kazao je da su nastavnici, roditelji i učenici zahvalni na ovoj za njih velikoj donaciji humaniste, kojem nije prvi put da pomaže toj školi.

“Ovo je treća donacija našeg zemljaka. Do sada su u dva navrata po 30 učenica i tri nastavnika besplatno ljetovali u njegovom hotelu u Baru, uključujući i troškove prevoza”, kazao je Gredić.

Bjelopoljac koji živi u Baru, vlasnik restorana Stara čaršija, nedavno je donirao 11.000, od potrebnih 12.000 eura kako bi jednoipogodišnji dječak Bogdan Vukosavljević otputovao u Tursku na liječenje.

Njegova humanost i dobročinstva ne poznaju granice, navode Vijesti. Tako je nakon pročitanog teksta u novinama kako djecu na Madagaskaru koja do škole idu kroz pustinju svakodnevno ginu od aligatora koji ih napadaju, Hačko Brčvak poslao novac da se napravi most.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.