Britanski državni advokat osuđen zbog fotografisanja ispod suknje
ilustracija, foto:Shutterstock

Prva presuda

Britanski državni advokat osuđen zbog fotografisanja ispod suknje

Britanski državni advokat postao je prva osoba koja je u toj zemlji osuđena po zakonu kojim se zabranjuje fotografisanje ispod suknje, a koji je uveden ove godine u cilju rješavanja takozvanih predatorskih zločina, potvrdila je policija.

Daren Timson-Hant (54) suočio se sa izricanjem kazne pošto je prošle nedelje priznao krivicu za korišćenje „operativne opreme“ ispod odjeće druge osobe u podzemnoj željezničkoj stanici u Londonu 1. jula, prenosi Rojters.

Kako se navodi, fotografisanje ispod suknje postalo je posebno krivično djelo u aprilu, a najveća zaprijećena kazna je dvije godine zatvora.

U ozbiljnijim slučajevima, presuda može uključivati i upisivanje u registar seksualnih prestupnika, prenosi Tanjug.

Sud je zabranio 54-godišnjem Darenu Timson-Hantu da putuje londonskom podzemnom željeznicom, osim u slučajevima „medicinskih razloga, posjete advokatima, zakazanih saslušanja ili razgovora za posao“.

Takođe, zabranjeno mu je da koristi aparate kojima je moguće praviti fotografije na javnom mjestu. 

Britansko odeljenje za međunarodnu trgovinu potvdilo je da je Timson-Hant bio zaposlen kao vladin advokat do otkaza u avgustu, ali nisu mogli da kažu da li je bio dio tima u pregovorima za Bregzit.

Ovo je prva presuda po novom zakonu na teritoriji Engleske i Velsa, navodi Rojters i podsjeća da Škotska ima poseban zakon o toj oblasti.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.