Đorđević napušta klupu Srbije: Istina je, odlazim
Đorđević, foto:Getty images

Đorđević napušta klupu Srbije: Istina je, odlazim

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević saopštio je danas da napušta klupu nacionalnog tima.

"Da, tačno je, odlazim", rekao je Đorđević odgovarajući na pitanje novinara nakon utakmice protiv Češke.

"Rekao sam već igračima, mislim da je red i vrijeme. To je to. Nije bilo razgovora o nastavku. Na meni je da se povučem i da ne očekujem nikakav razgovor, jer nema potrebe. Ja znam kada čovjek, ili trener treba da napravi prvi korak. Osjećam obavezu da to uradim. Nažalost, odlazim u trenutku kada nismo uspjeli da dođemo do zacrtanog cilja", rekao je Đorđević srpskim novinarima u Pekingu.

Đorđević je rekao da je odluku donio i prije Svjetskog prvenstva u Kini.

"Ide život u jednom drugom pravcu. Prije svega ljeto koje želim da posvetim familiji kojoj dugujem puno. Sve ovo što smo prošli svi zajedno nije bilo lako. Nisu bile lake kvalifikacije, nije bilo lako ni takmičenje. Sve što smo prošli, i povrede i sistem takmičenja, sve je bilo jako zahtjevno."

Selektor se zahvalio ljudima iz Saveza, kao i igračima na nevjerovatnoj saradnji u prethodnom periodu.

"Moja velika zahvalnost svim ljudima iz Saveza, prije svih Predragu Daniloviću, nekadašnjem predsjedniku Draganu Đilasu, koji me i postavio na ovo mjesto, kao i Dejanu Bodirogi, koji je u to vrijeme bio direktor muških selekcija. Želim da se zahvalim svim mojim saradnicima tokom prethodnih godina. Mislim da smo odradili jedan sjajan posao. Imali smo dobru radnu sredinu, iskrenu i profesionalnu priču. Želim da se zahvalim svim igračima koji su bili ovdje, zajedno smo se digli, zajedno su me digli. Dugujem mnogo njima. Neizmjerno ću biti zahvalan svima za ovu priliku. Zahvaljujem se i na podršci koju smo imali svih ovih godina. Mislim da je bilo ekstra", završio je svoje obraćanje Đorđević.

Reprezentacija Srbije pobijedila je danas Češku u Pekingu sa 90:81 i osvojila peto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kini.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.