Uhapšeni Česi: Na utakmici u Prištini htjeli da puste dron sa natpisom
Foto: Ilustracija

Uhapšeni Česi: Na utakmici u Prištini htjeli da puste dron sa natpisom "Kosovo je Srbija" (FOTO)

Osam državljana Češke uhapšeno je sinoć zbog sumnje da su namjeravali na gostujućoj utakmici njihove reprezentacije protiv Kosova podignu dron sa parolom "Kosovo je Srbija".

Uhapšeni Česi su sinoć bili na saslušanju u Regionalnoj policiji u Uroševcu, potvrdio je za Koha.net major policije Kosova Mehmedali Hajdini.

Potvrđeno je i da su im oduzete dvije zastave Srbije, jedan transparent, dron, kamera i dva uređaja za radio-vezu.

Inače, utakmica između reprezentacija Kosova i Češke u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo naredne godine igra se danas na stadionu Fadilj Vokri u Prištini s početkom od 15 sati.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.