Praunuk Jelene Savojske stigao u CG, dočekao ga Mihailo
Foto: Screenshot

Praunuk Jelene Savojske stigao u CG, dočekao ga Mihailo

Praunuk italijanske Kraljice Jelene Savojske, kćerke kralja Nikole Petrovića, Emanuel Filberto od Savoje stigao je u posjetu Crnoj Gori.

Njega je na podgoričkom aerodromu dočekao mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo.

Narednih dana, kako TVCG saznaje, Emanuela Filiberta od Savoje primiće ministar kulture Aleksandar Bogdanović, kao i predsjednici opština Podgorica i Cetinje Ivan Vuković i Aleksandar Kašćelan.

"Jako sam srećan što sam došao u Crnu Goru, u ovu lijepu zemlju. Ovo je zemlja gdje je rođena jedna od najvoljenih kraljica Italije. Od mojih roditelja sam čuo sve najljepše o Crnoj Gori, o narodu koji je gostoprimljiv. Biću na Cetinju, a posjetiću primorje i sjever države, kako bih vidio što više od prelijepe Crne Gore", naglasio je on.

Poglavar CPC Mihailo je podsjetio da je prijateljstvo Crne Gore i Italije čak i starije od vremena kraljice Jelene.

"Mi smo još iz vremena Garibaldija imali prijatelje u Italiji. Jedna dinastija, Roma Sara, hiljadugodišnja istorija i mislim da niko više od njih nije poštovao Crnu Goru, koliko Italijani, kroz Jelenu i kroz vladajuću kuću Savoja i mislim da će to ostati trajno. Njemu je ovo prvi put kao mladić, njemu je ovo sve novo što je vidio Crne Gore i ja mislim da će biti zadovoljan“, poručio je on.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.