Koprivica i Šaranović u Odboru za reformu izbornog zakonodavstva
Foto:Skupština CG

Koprivica i Šaranović u Odboru za reformu izbornog zakonodavstva

Skupština je na vanrednoj sjednici usvojila predlog da poslanici Demokrata Momo Koprivica i Danilo Šaranović budu u Odboru za reformu izbornog zakonodavstva.

Glasao je 41 poslanik vladajuće koalicije, 39 je bilo za, dok su dva poslanika Socijaldemokrata bila uzdržana.

Opozicija je prije glasanja napustila sjednicu.

Demokratska partija socijalista (DPS) i Bošnjačka stranka podržala je izbor Koprivice i Šaranovića, dok Socijaldemokrate i opozicija smatraju da to nije u skladu sa Odlukom o formiranju tog skupštinskog tijela.

Oštra polemika vodila se danas u parlamentu oko izbora dva člana iz redova Demokrata, Moma Koprivice i Danila Šaranovića, za članove Odbora za reformu izbornog zakonodavtsvo.

Na vanrednoj sjednici, iz DPS-a je poručeno da će ta partija podržati izbor Šaranovića i Koprivice, ali i da su spremni za širenje Odbora, zbog želje da počne njegov rad.

Socijaldemokarte i opozicija krtikovali su odluku da dva člana Demokrata budu u odboru, jer, kažu, tako ranije nije bilo dogovoreno. Oni su za Aleksandra Damjanovića i samo jednog Demokratu u Odboru.

Nezavisni poslanik i šef Posebnog kluba poslanika, Aleksandar Damjanović, smatra da je biranje dvojice poslanika Demokrata u Odbor – nezakonito.

"Suština je u broju koji treba da donese predlog izbornog zakonodavstva – 11 od 14 poslanika. Iz ovog procesa isključeno je sedam parlamentarnih partija. To je pravno nasilje, podmukla namjera i politička prevara. Nadam se da kolege iz SDP-a i kolega nezavisni poslanik, Rudović, neće dati legitimitet ovakvom načinu rada Odbora", smatra Damjanović.

Poslanik Socijaldemokratske partije Raško Konjević kazao je da se radi o eklatantnom kršenju Odluke o formiranju Odbora.

"Ako se u odluci kaže da svakom klubu poslanika pripada po jedan član u Odboru, a imamo pet poslaničkih klubova iz opozicije, to bi značilo da svaki klub ima po jednog predstavnika. Ostatak od dva se dijeli Dontom", kazao je Konjević.

RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.