Prvi putnici provozali se eko brodovima od Tivta do Novog
Foto: Radio Jadran

Prvi putnici provozali se eko brodovima od Tivta do Novog

Hibridni brod "Graciana", kapaciteta do 60 putnika, zvanično je nešto prije devet sati i 15 minuta uplovio iz Tivta u Gradsku luku Herceg Novi.

Uprkos velikom interesovanju javnosti, najavama javnog prevoza ekološkim trimaranima, jutros je iz Tivta na Škver pristiglo svega nekoliko putnika, prenosi Radio Jadran. Nije bilo više ni za povratak, odnosno odlazak iz Herceg Novog ka Tivtu.

Ubuduće, kako najavljuju iz kompanije Bella Boka, prvi polazak od Tivta, sa Pina, za Herceg Novi biće svakog dana u osam sati i 30 minuta, a naredni termini su 12 sati, 15:30, 19 sati i 22 sata i 30 minuta.

Od Herceg Novog za Tivat početna stanica je Gradska luka, a termini za polazak su 09:15, 12:45, 16:15, 19:45 i 23 sata i 15 minuta.

Cijena karte je četiri eura u jednom pravcu.

Osim ove linije Graciana će prevoziti mještane i turiste od Tivta do Kotora preko Perasta. Od Tivta do Perasta planirano je pet linija dnevno, a od Perasta do Kotora četiri.

Bokom će od danas ploviti i solarna barka "Elettra", kapaciteta do 30 putnika, koja će, sedam puta dnevno, saobraćati na liniji Kotor- Prčanj – Donji Stoliv – Perast. Cijena karte od Kotora do Perasta je tri i po eura, a na pojedinačnim relacijama od euro do euro i po.

Ovo je pilot faza projekta Bella Boka, pa će uz Gracianu i Elettru, od iduće sezone, zaploviti još minimum četiri ekološke barke. Plan je da sva veća mjesta u Boki budu povezana ovim tipom prevoza.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.