Vučević prisustvao liturgiji na Rumiji
Foto:MCP

Vučević prisustvao liturgiji na Rumiji

Juče je u Rumijskoj crkvi služena Liturgija kojoj je prisustvovao crnogorski košarkaš i NBA zvijezda Nikola Vučević.

Vučevićev dolazak na Rumiju iznad njegovog grada, pozdravljen je brojnim komentarima oduševljenja i podrške na društvenim mrežama poput onih da nije samo veliki košarkaš već i veliki čovjek i patriota.

nikolavucevicijovanplamenacsepenjunaRumiju

Kako je naveo Jovan Plamenac, paroh barski i starješina obnovljene crkve na vrhu Rumije, ovaj pohod Rumijskoj crkvi posebno je bio značajan Tomu Steviću. Tomo upravo završava Medicinski fakultet u Podgorici, na drugoj je godini Teološkog fakulteta u Beogradu, bio je veoma uspješan karatista a sada je trener karatea, alpinista je koji se ispeo na Mont Blan… Ovo mu je bio stoti izlazak na Rumiju, istakao je Plamenac.

Liturgija je, prema njegovim riječima, bila sabranje pravoslavnih hrišćana iz Republike Srpske, Srbije i Crne Gore: Željko Budimir, viši asistent na fakultetu političkih nauka došao je iz Banja Luke, tu su bili i advokat, i arhitekta, i policijski inspektor u penziji sa dva sina, i prvi oficir broda, i teolog, i modni dizajner…Po završetku Liturgije, Aleksandar Čapko iz Novog Sada ispred Rumijske crkve poletio je paraglajderom i spustio se na stadion u Baru.

Monahinje manastira Svetog Sergija Radonješkog, u Veljim Mikulićima, na obroncima Rumije, za poklonike koji su bili na Liturgiji u Rumijskoj crkvi, kao i svaki put, pripremile su ručak.

crkvanarumijiivjernici3082019medjunjimaNikolaVucevic

 Liturgija je bila sabranje pravoslavnih hrišćana iz Republike Srpske, Srbije i Crne Gore.

Po završetku Liturgije, Aleksandar Čapko iz Novog Sada ispred Rumijske crkve poletio je paraglajderom i spustio se na stadion u Baru.

Monahinje manastira Svetog Sergija Radonješkog, u Veljim Mikulićima, na obroncima Rumije, za poklonike koji su bili na Liturgiji u Rumijskoj crkvi, kao i svaki put, pripremile su ručak.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.