Potjera Obalske straže za krijumčarima droge, zaplijenjena tona narkotika (VIDEO)
Foto:Screenshot

Potjera Obalske straže za krijumčarima droge, zaplijenjena tona narkotika (VIDEO)

Na društvenim mrežama objavljen snimak na kom američka obalska straža juri motorni čamac koji je prenosio veliku količinu droge.

Na tom snimsku takođe se vidi kako krijumčari droge, nakon što su primijetili brod Obalske straže, počinju izbezumljeno da bacaju vreće kokaina u Tihi okean, prenosi Index.hr.

U toj akciji, kako se navodi, zaplijenjeno je 1.000 kilograma droge, čija je tržišna vrijednosti procijenjena na otprilike 30 miliona dolara. Kokain, bar onaj koji su pripadnici obalske straže uspjeli da uhvate, iskrcan je u bazi Obalske straže u San Diegu, u američkoj saveznoj državi Kaliforniji.

Na videosnimku koji je objavila Federalna agencija za zaštitu granice i carine, može se vidjeti i hapšenje devet krijumčara droge.

Kapetan fregate Dan Ursino je izjavio da je akcija bila izuzetno uspješna, posebno jer je trećina posade koja je u njoj učestvovala prvi put isplovila s brodom "Stedfast", prije nešto više od mjesec dana.

Snimljena akcija je inače dio veće koja je započela ranije i u okviru koje je u šest operacija zaplijenjena droga s područja Meksika, Srednje i Južne Amerike. Sveukupno do sada je zaplijenjeno oko 11.000 kg kokaina u vrijednosti od oko 350 miliona dolara.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.