Uhapšeno više osoba zbog utaje poreza, među njima i poreski inspektori?
ilustracija

Po nalogu SDTa

Uhapšeno više osoba zbog utaje poreza, među njima i poreski inspektori?

Uprava policije, Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, Specijalno policijsko odjeljenje podnijelo je Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv 14 fizičkih i 9 pravnih lica zbog osnovane sumnje da su učinili više krivičnih djela iz nadležnosti Specijalnog državnog tužilaštva.

"Osnovano se sumnja da je 14 fizičkih lica (B.P; S.J.; I.P.; D.P.; D.L.; I.V.; N.Đ.; B.M.; M.R.; S.S.; S.V.; P.M.; M.M.; V.M.) i 9 pravnih lica učinilo krivično djelo - stvaranje kriminalne organizacije", saopšteno je iz SDT-a.

Od ovih 14 fizičkih lica za njih  9 (N.Đ.; B.M.; M.R.; S.S.; B.P.; S.J.; I.P.; D.P.; D.L.; I.V.) kao i za jedno od 9 pravnih lica osnovano se sumnja da su učinili  i krivično djelo – prevara u produženom trajanju. 

Osim toga za 4 fizička (B.P.; S.J.; I.P.; D.P.;) i 4 pravna lica osnovano se sumnja da su učinili i krivično djelo – pranje novca u produženom trajanju, dok se za 4 fizička (S.V.; P.M.; M.M.; V.M.;) i 5 pravnih lica osnovano sumnja da su učinili i produženo krivično djelo - utaja poreza i doprinosa.      

Specijalno državno tužilaštvo izdalo je nalog za lišavanje slobode svih 14 fizičkih lica. 

Detaljnije informacije biće saopštene sjutra na konferenciji za novinare koja će biti održana u 12 sati u prostorijama PR centra na Starom aerodromu.

Kako saznaje televizija Vijesti neki od uhapšenih u jutrošnjoj akciji povezani su sa osumnjičenima iz akcije Klap, u kojoj je policija zbog istog krivičnog djela slobode lišila dvadesetak osoba.

Prema prvim informacijama uhapšeni su i pojedini poreski inspektori, ali i osobe koje je u obraćanju na društvenim mrežama pominjao odbjegli Danilovgrađanin Dejan Lakić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.