Zec: U Ulcinju više turista nego lani
Ulcinj, Ilustracija

Zec: U Ulcinju više turista nego lani

Nijesu na mjestu izjave pojedinaca koji kažu da ovogodišnja turistička sezona nije krenula kako treba, kazao je direktor Ulcinjske rivijera Mikan Zec.

Ističući da statistika pokazuje da je već sada zabilježena bolja popunjenost, ali i bolji promet.

"Očekujemo mnogo bolju sezonu nego prošle godine. Očekujemo da napravimo 400-500 hiljada eura veći promet i mislimo da će ova godina sigurno biti jedna od najboljih u posljednjih deset godina", rekao je Žec.

Dodajući da je Ulcinjska rivijera za ovu godinu unaprijedila sadržaje na Adi. Zato je, kako je kazao, potražanja za tu destinaciju mnogo bolja. 

"Ove godine riješen je i jedan od gorućih problema, voda na Adi upotrbljiva je za piće. Mi smo uredili cijeli smještajni kapacitet.Sve ove intervencije koje smo imali i na plažama mi imamo jednu ponudu koja je, sigurno mogu da kažem, da je nije bilo u posljednjih 20 godina", rekao je Mikan Zec.

Pojašnjavajući da će novi sadržaji na Adi privući i nova tržišta, očekuju u Ulcinjskoj rivijeri. Za sada su im, kaže Zec, gosti sa dobro poznatih tržišta.

"Mi imamo standardna tržišta koja nas ne izdaju a to je tržište Njemačke, Rusije, Češke i naravno regiona posebno iz Srbije a nešto imamo i sa Slovenačkog tržišta.Da je Ulcinj idealna destinacija za odmor poručuju i tursti. Crna Gora je, kažu, raj na zemlji.I pored brojnih prednosti koje ima crnogorsko primorje mnogo je i nedostataka. Prvi je, kaže direktor Ulcinjske rivijere, siva ekonomija koja je, kaže, najzastupljenija upravo u najjužnijoj crnogorskoj opštini", istakao je on.

Prema njegovim riječima, Uprava prihoda je značajne aktivnosti pokrenula da se to u što većoj mjeri sanira.

"Ali mislim da  opština Ulcinj i država Crna Gora sigurno godišnje po osnovu sive ekonomije gubi izmedju 50 i 200 miliona eura", Uprkos tome, očekivanja turističke privrede su da će i ova turistička sezona biti na rekordnom nivou", zaključio je Zec.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.