Vučić sa Irinejom o KIM: Svaki put sve teže, ostaje nam da se borimo
Foto:Tanjug/RTS

Vučić sa Irinejom o KIM: Svaki put sve teže, ostaje nam da se borimo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa patrijarhom SPC Irinejom, uz ocjenu da je situacija na Kosovu i Metohiji svaki put kada se sretnu komplikovanija, ali da Srbiji ne preostaje ništa drugo osim da se bori.

Vučić je zahvalio patrijarhu na tome što je Crkva uvijek uz svoj narod i državu.

"Situacija na Kosovu i Metohiji nije jednostavna i čini mi se da je komplikovanija svaki put kada se vidimo i razgovaramo, ali mi nemamo šta drugo osim da se borimo koliko možemo", rekao je Vučić, prenosi RTS.

Patrijarh Irinej se osvrnuo na poziv tužilaštva Specijalnog suda za ratne zločine na Kosovu Ramušu Haradinaju za saslušanje, upitavši ironično "da li su se izvinili oni što su morali da ga pozovu" i primijetio da je to "cirkus".

Vučić je konstatovao da će se Haradinaj vratiti, a da, nažalost, "imamo neke naše koji staju na njegovu stranu i stranu onih koji su proganjali srpski narod".

"Ali borićemo se. Nije naša Srbija onoliko slaba koliko je bila, naprotiv, jača je i biće snažnija u svakom pogledu, prije svega ekonomskom", rekao je Vučić, na šta je patrijarh istakao da "imamo razloga i prava da to činimo", da se borimo.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.