Voćna torta idealna za vrele dane i gotova za tili čas!
ilustracija

Voćna torta idealna za vrele dane i gotova za tili čas!

Ovaj osvežavajući desert sa voćem idealan je za vrele ljetnje dane.

Sastojci:

400 g malina ili drugog smrznutog voća (jagode, kupine, miks...),
1 gotov biskvit za tortu,
300 g gotovog pudinga od vanile,
4 kašike šećera, 250 ml mleka,
aroma ruma,
10 g praška za preliv za torte,
250 ml vode.

Priprema:

Voće oprati i očistiti, ako koristite smrznuto, ostavite malo da se otkravi. U posudi na laganoj vatri ugrijati gotov puding, umiješati rum i izliti smjesu po gotovom biskvitu. Na još vruć puding složiti voće od sredine prema spolja.

U posudi promješamo preliv za torte s dvije kašike šećera. Staviti na vatru i postupno dodajemo 2,5 dl vode neprestano miješajući da ne nastanu grudvice.

Miješamo sve dok tekučnost ne prokuva, a potom ostaviti nekoliko minuta da se ohladi. Kada tečnost počne da se stvrdnjava, izliti na tortu počevši od sredine prema spolja. Površina će se brzo stegnuti.

Kada se preliv ohladi, možete da služite tortu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.