130.315 eura za projekte i programe nevladinih organizacija podržanih iz fondova EU

Potpisani ugovori o kofinansiranju:

130.315 eura za projekte i programe nevladinih organizacija podržanih iz fondova EU

Ugovori o kofinansiranju šest projekata/programa nevladinih organizacija podržanih iz fondova Evropske unije, koji se u različitim oblastima od javnog interesa sprovode na teritoriji Crne Gore, u ukupnom iznosu od 130.315 eura, potpisani su danas u Ministarstvu javne uprave.

Potpisani su ugovori o kofinansiranje šest projekata i programa nevladinih organizacija :

-„Reforma pravosuđa: Nadogradnja kapaciteta organizacija civilnog društva u cilju doprinosa integritetu pravosuđa“ u iznosu od  25.480,64EUR. Projekat realizuje nevladina organizacija Centar za monitoring i istraživanja CEMI.

-„Cross Border Cooperation for Sustainable Development and Tourism through Valorisation of Rural Cultural Heritge and Conservation of Natural Asset of Areas with Ancient Olive Grows“ u iznosu od  12.151,02EUR. Projekat realizuje nevladina organizacija Udruženje za održivi razvoj, regionalnu saradnju i maslinarstvo VALDANOS.

-„Reforma pravosuđa: Nadogradnja kapaciteta organizacija civilnog društva u cilju doprinosa integritetu pravosuđa“ u iznosu od 3.855,36EUR. Projekat realizuje nevladina organizacija Centar za demokratiju i ljudska prava - CEDEM.

-„Let's be prepared/Budimo pripremljeni“ u iznosu  39.930,84EUR. Projekat realizuje Fondacija za razvoj sjevera- FORS Montenegro.

-„Child- friendly Tourism in the Cross Border Region“ u iznosu od  25.544,76EUR. Projekat realizuje nevladina organizacija Asocijacija za demokratski prosperitet ADP ZID.

-„Self- employment and Social Enterpreneurship for Youth““ u iznosu od  23.352,39EUR. Projekat realizuje Fondacija za razvoj sjevera- FORS Montenegro.

"U skladu sa Uredbom o postupku i načinu kofinansiranja projekata i programa nevladinih organizacija podržanih iz fondova EU, a u vezi sa Javnim konkursom za raspodjelu sredstava za kofinansiranje projekata i programa nevladinih organizacija podržanih iz fondova Evropske unije za 2019. godinu ministarka javne uprave donijela je Odluku o raspodjeli sredstava za kofinansiranje projekata i programa nevladinih organizacija podržanih iz fondova EU za 2019. godinu", saopšteno je iz Ministarstva javne uprave.

Ukupan iznos sredstava za kofinansiranje projekata i programa nevladinih organizacija u 2019. godini iznosi 910.737,43 eura. 

"Sredstva za kofinansiranje projekata i programa nevladinih organizacija ugovorenih po osnovu konkursa i programa podržanih od Evropske unije, obezbjeđuju se u iznosu od 100% ugovorom utvrđenog obaveznog učešća nevladine organizacije na navedenim projektima i programima, odnosno 100% sredstava traženih u zahtjevu za kofinansiranje", saopšteno je.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.