Papa Franjo i Štajnmajer čestitali 13. jul Đukanoviću:  Nastavite da njegujete društvo na temeljima pravde, mira i solidarnosti

Papa Franjo i Štajnmajer čestitali 13. jul Đukanoviću: Nastavite da njegujete društvo na temeljima pravde, mira i solidarnosti

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo i predsjednik Savezne Republike Njemačke Frank-Valter Štajnmajer uputili su čestitke predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću povodom 13. jula - Dana državnosti Crne Gore.

"Vama i Vašim građanima upućujem pozdrave povodom proslave Dana državnosti Crne Gore sa molitvom mojom da svi nastavite da njegujete društvo na temeljima pravde, mira i solidarnosti. Neka Božji blagoslov bude nad Vašim narodom“, navodi se u čestitki pape Franja.

Predsjednik SR Njemačke Štajnmajer uz srdačne čestitke Đukanoviću lično i svim građankama i građanima Crne Gore, kazao je da je naša zemlja proteklih godina ostvarila mnogo.

"U pristupnim pregovorima sa Evropskom unijom Vaša zemlja je daleko napredovala. Ovaj uspjeh zaslužuje veliko poštovanje. Tim važnije je sada da se proces reformi angažovano nastavi, prije svega u oblastima vladavine prava, borbe s korupcijom i organizovanim kriminalom kao i slobode medija. Promjene treba da osjete i sami građani i građanke.Na ovom putu Vama i Vašoj zemlji želim mnogo energije i uspjeha. Rado se sjećam našeg razgovora ovdje u Berlinu.Budite uvjereni da će Vam Njemačka i ubuduće pružati podršku kao prijatelj i partner", naveo je Štajnmajer.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.