Neobično suđenje: Pijetao optužen za
Foto: AFP

Neobično suđenje: Pijetao optužen za "zvučno uznemiravanje"

U gradu Rošforu na jugoistoku Francuske počelo je neobično suđenje pijetlu Morisu koji kukuriče suviše glasno i mnogo rano i zbog toga uznemirava susjede koji su podnijeli tužbu protiv vlasnika, prenio je radio Frans enfo.

Na sudu je bila vlasnica Morisa Korin Feso koja je novinarima ispred sudnice rekla da bi Moris, kad bi znao da govorio, rekao: "Ostavite me na miru i pustite me da pjevam".

Moris se nije lično pojavio na sudu, ali je dobio podršku drugih pijetlova, jer su mnogi vlasnici živine došli ispred suda sa svojim pijetlovima u znak podrške. Najglasniju podršku Morisu su pružili pijetlovi Atila, Kazanova i Žan-Rene, naveli su njihovi vlasnici,prenosi Beta.

Sud je posle kratkog ročišta saopštio da će konačnu odluku donijeti 5. septembra, a dotle je moguće "pomirenje" susjeda i Morisa. 

Susjedi, bračni par penzionera, odlučili su da podnesu tužbu jer su, kako kažu, nekoliko puta upozorili Korin Feso da nekako ućutka pijetla. 

Morisa, raskošnog pijetla sa riđim i crnim perjem, čije su fotografije osvanule u lokalnim medijima, susjedi terete za zvučno uznemiravanje, jer pijetao već oko 6.00 ujutro počne da kukuriče. 

Pijetao je inače nacionalni simbol Francuske. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.