Luksemburg najavio saglasnost da Crna Gora otvori poglavlje osam
Brajović i Aselborn

Luksemburg najavio saglasnost da Crna Gora otvori poglavlje osam

Luksemburg će bez odlaganja dati saglasnost da Crna Gora otvori preostalo pregovaračko poglavlje osam koje se odnosi na oblast konkurencije – rekao je danas ministar vanjskih poslova Luksemburga Žan Aselborn, na sastanku sa predsjednikom Skupštine Crne Gore Ivanom Brajovićem.

 Predsjednik Skupštine i ministar Aselborn razgovarali su o prilikama u Crnoj Gori, regionu i evropskim institucijama, istakavši značajnim što većinu novog sastava Evropskog parlamenta čine promoteri koncepta Evropske unije.

Na sastanku sa predsjednikom i generalnim sekretarom PS OEBS Džordžom Ceretelijem i Robertom Montelom istaknuta je posvećenost i aktivan odnos Skupštine Crne Gore u ovoj organizaciji, kao i da se sa pažnjom prate reformski procesi u našoj zemlji. Sa specijalnim predstavnikom PS OEBS-a za Jugoistočnu Evropu Markom Pritčardom bilo je riječi o tome da PS OEBS veoma cijeni što je Crna Gora uložila dosta kapaciteta u pružanje podrške regionalnoj stabilnosti, što se od naše zemlje očekuje i u budućnosti. Predsjednik Brajović se sreo i sa Doris Barnet, predsjednicom Grupe socijalista i kandidatkinjom sa predsjednicu PS OEBS.                    

Predstavnike crnogorske dijaspore u Luksemburgu, Brajović je upoznao sa aktuelnostima u matičnoj državi, a bilo je riječi i o konkretnim pitanjima bolje povezanosti iseljenika koji žive u Luksemburgu sa gradovima u Crnoj Gori iz kojih potiču. On je rekao da svi zvaničnici Luksemburga akcentuju dobru integrisanost crnogorske dijaspore, koja je procentualno značajno zastupljena u strukturi stanovništva ove države Beneluksa.

U delegaciji Skupštine Crne Gore na 28. godišnjem zasijedanju Parlamentarne skupštine OEBS-a (PS OEBS) u Luksemburgu nalaze se i poslanici Aleksandra Vuković i Nikola Rakočević

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.