Poklon koncert

55. rođendan KUD-a "Tekstilac": Mladost koja oplemenjuje dušu na izvorima tradicije (VIDEO)

Baš kako je i najavio predsjednik bjelopoljskog KUD-a "Tekstilac" Tomislav-Tomo Timotijević, mladi folkloraši su sinoć u raskošnim nošnjama, glasnim grlom, lakim korakom i veselom muzikom priredili nezaboravno veče posjetiocima koncerta povodom 55. rođendana upriličenom u sportskoj dvorani "Nikoljac".

Timotijević je istakao da je  “Tekstilac” kao multietničko društvo u svom višedecenijskom postojanju uspjelo da odnjeguje i sačuva sve vrijednosti koje karakterišu Bijelo Polje i njegovo stanovništvo kao i da je dokaz da je ljepotom pjesme i igre moguće pobijediti prolaznost, smanjiti unutrašnju tjeskobu i širiti vidike za radost, sreću i optimizam.
 
„Zato je današnji dan, naš veliki jubilej i praznik, još jedan dragulj u bisernom nizu našeg trajanja i neumornog traganja za izvorima etničke strukture u Crnoj Gori i svim državama bivše Jugoslavije, plod velikog entuzijazma i odricanja, ali iskrenog druženja i prijateljstva", kazao je Timotijević.


 
On je zahvalio svima koji su dali doprinos da “Tekstilac” postane poštovano i cijenjeno kulturno-umjetničko društvo i nakon 55 godina trajanja, posebnu zahvalnost iskazujući dr Rajku Stevoviću, umjetničkih+m rukovodiocima Željku Cvijoviću i Emiru Mehonjiću, kostimografkinji Jasmini Cvijović,orkestru i igračima.
 
„Ponosni smo što smo okupili ovu mladost da se napaja na izvorima tradicije i tako oplemenjuje dušu a odbacuje poroke, izazove i rizike koje nudi savremeni život  i što je KUD „Tekstilac" postao sastavni i neizostavni dio na mapi kulturnog miljea  Bijelog Polja“, istakao je Timotijević.
 
Podsjetio je da je od osnivanja 12. juna 1964. godine, pod okriljem Vunarskog kombinata, pa do današnjih dana, kroz arhiv KUD-a “Tekstilac”  evidentirano preko dvije i po hiljade aktivnih igrača i članova. Danas KUD “Tekstilac” ima preko 300 članova, razvrstanih u sedam grupa, zavisno od uzrasta i obučenosti.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.