U košulji i cipelama 82.000 neprijavljenih eura

U košulji i cipelama 82.000 neprijavljenih eura

Carinici Srvbije su u saradnji sa policijom na ulaznoj strani graničnog prelaza Vatin, u prtljagu putnika jednog kombija otkrili gotovo 82.000 neprijavljenih eura.

Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu stigao "mercedes" njemačkih registarskih oznaka kojim su iz te zemlje, gdje žive, ka matičnoj Turskoj putovala dva rođena brata, kao i četvoro djece i supruga jednog od njih, saopštila je Uprava carina Srbije.

U razgovoru sa carinskim službenicima obojica su rekla da sa sobom nose samo lični prtljag i po 10.000 eura, ali je pregled njihovih kofera naslaganih u prtljažniku pokazao suprotno.

Tada je u spakovanim cipelama 49-godišnjeg suvozača pronađen koverat sa 14.400 neprijavljenih eura, dok je u putnoj torbi 45-godišnjeg vozača, među košuljama pronađena koverta sa 67.500 eura.

Svim putnicima kombija vraćeno je po 10.000 eura, što je iznos koji ne mora da se prijavljuje prilikom prelaska granice, dok je ostatak neprijavljenog novca privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.