Pogledajte kako se u ovoj ustanovi u Bijelom Polju voli i poštuje starost  (VIDEO)
Foto:Dom starih

Pjesma Doma starih

Pogledajte kako se u ovoj ustanovi u Bijelom Polju voli i poštuje starost (VIDEO)

Dom starih Bijelo Polje organizovao je juče u bjelopoljskom Centru za kulturu promociju pjesme i spota pod nazivom ,,Dome starih“ za koju je tekst i muziku uradio Ljubiša Bulatović i otpjjevao je sa Zoranom Kalezićem.

Govoreći na svećanosti direktor JU Dom starih Dejan Pavićević kazao je da  su odlučili da se predstave na  način na koji se ni jedna ustanova do sada nije predstavila, a to je muzika. Kazao je da ovo nije obična promocija već ,,skoro devet godina rada, truda, pažnje i ljubavi prema korisnicima pretočeno u četvorominutni muzički spot".

"Jer šta bolje od muzike može da donese radost, da objasni našu ljubav. Muzika daje dušu univerzumu krila mašti i život svemu, a posebno kad je izvode legende poput Zorana Kalezića i Ljubiše Bulatovića. Kad svemu tome dodamo profesionalnost, posvećenost i strpljenje svih učesnika ovog velikog projekta dobijamo muzičko djelo koje će ostati da svjedoči i daje primjer budućim generacijama kako se u jednoj ustanovi u Bijelom Polju voli i poštuje starost i stari dostojanstveno", istakao  je Pavićević.

Video spot je radio Željko Đukić a učestvovali su glumci Bjelopoljskog pozorišta kao i korisnici i zaposleni Doma starih ,,Bijelo Polje“.

Predsjednik Skupštine opštine Bijelo Polje Abaz Dizdarević rekao je da ovaj umjetniči poduhvat vjerovatno najbolji način da se prikaže dio onoga što korisnici ove ustanove svakodnevno žive.

"Ovo je prilika da se proaktivnije utiče na rušenje predrasuda koje o ovakvom načinu života imamo. Čestitam direktoru Pavićeviću na inicijativi za uključivanje umjetnosti u život ustanove, našem istaknutom muzičaru i kompozitoru pjesme Dome starih Ljubiši Bulatoviću, kao i estradnom umjetniku Zoranu Kaleziću na autentičnom muzičkom izvođenju pjesme. ", kazao je Dizadarević dodajući da je ova ustanova pokazala kako se kvalitetno može živjeti u novom okruženju i u novoj porodici.

Direktor Direktorata za dječiju i socijalnu zaštitu Goran Kuševija kaže da se nada da će ova pjesma i spot, kao i prepoznatljiv kvalitet druženja, usluge i smještaja doprinijeti da u budućnosti  Dom starih Bijelo Polje bude prepoznat kao ustanova u kojoj se starima pored stručne podrške pruža, ljubav, njega i dobri međuljudski odnosi.

Kalezić kaže da je ponosan i kao umjenik i kao čovjek jer je dio tima koji je uradio nešto toplo, nesvakidašnje,  pogotovo za ove prostore.

"Ova pjesma je bila izazov zato što je to nešo posebno od svega što sam uradio u mojoj karijeri i to će ostati zapaćeno kao jedna fina želja i ideja koja ima i svoj edukativni karakter", rekao je Kalezić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.