URA: Za
URA Ulcinj

URA: Za "Morsko dobro" Ulcinj odavno ne postoji

Odbor Građanskog pokreta URA u Ulcinju oštro je kritikovao Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom vezano za njihova ulaganja u Ulcinj i tvrdnje da će ove godine biti uloženo 1,2 miliona eura.

“Morsko dobro’ nastavlja praksu vrijeđanja zdravog razuma građana Ulcinja. Takav bahat, neprofesionalan i tutorski odnos nema niti jedna institucija u državi. Neka građani Ulcinja sami procijene kolike su investicije realizovane od strane ‘Morskog dobra’ u prethodnim godinama. I ptice na granama znaju da od tih cifara koje pominju nema apsolutno ništa”, saopštili su iz URA.

“Već godinama najavljuju popločavanje Velike skele u iznosu od 600 hiljada eura, a do sada nijesu uložili ni cent. Čuveni vinč za vađenje barki, prvo su rekli da će biti napravljen 2018, a kad su sami sebe uhvatili u lažima, onda su rekli da će se raditi 2019. Na kraju su ga postavili, ali njegova funkcionalnost ostaće trajno sporna. Isto kao i lučica “Kacema” koja ne služi svrsi, pa su je građani sa pravom nazvali “đakuzi”, jer prekipi svaki put kad je nemirno more”, ističu u ulcinjskoj URI.

Dodaju da je najveća ironija te institucije je činjenica da oni u investicije ubrajaju i novac koji daju ‘Komunalnom preduzeću’ i to u iznosu od preko 200 hiljada eura.

"Takođe, njihova mašta ide toliko daleko, da čak i objekat koji rade za svoje potrebe na rijeci Bojani, ubrajaju u investicije. Ovome dodajemo i čišćenje rukavca rijeke Bojane (nakon što se ušće potpuno zatvorilo), onda dobijamo konkretnu sliku i priliku njihovog potcjenjivanja građana.

Dok se milioni iznose svake godine iz našeg grada koji pokriva 57% čitave teritorije u državi kojim gazduje ‘Morsko dobro’, a cijene zakupa rastu, Ulcinj niti dobija šetališta niti marine niti mu se čuva obala. Sve te investicije završavaju u drugim gradovima na primorju. Podsjetićemo da je novim Zakonom o lokalnoj samoupravi prestalo da se izdvaja 50% prihoda koja se ubire na teritoriji opština. Do sada smo bili taoci, a sad postajemo robovi.

Neka sve ovo služi na čast partnerima DPS-a na državnom i lokalnom nivou koji nisu propustili priliku da svojim nečinjenjem Ulcinj gurnu u još veću provaliju nego što je do sada bio slučaj. Sa druge strane, svakim danom se otkriva da su sve ti dobro naplatili!”, zaključuju iz ulcinjske URE.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.