Nagrade doktoru Lazoviću, DZ Plav i PZU
Doktor Lazović

Ljekarska komora

Nagrade doktoru Lazoviću, DZ Plav i PZU "Dr Medtim"

Doktor Kliničkog centra Crne Gore Ranko Lazović, Dom zdravlja Plav i privatna zdravstvena ustanova „Dr Medtim“ iz Podgorice dobitnici su nagrade Ljekarske komore Crne Gore.

Nagradu dr “Branko Zogović” dobili su i student Medicinskog fakulteta u Podgorici Ersin Spahić i Šućro Madžgalj student Medicinskog fakulteta u Beogradu.

Nagrade je uručio predsjednik Ljekarske komore Crne Gore Aleksandar Mugoša, i poručio da će sve uraditi kako bi zdravstveni sistem bio bolji.

„Komora za ovu godinu priprema najveću evropsku konfereciju o zdravstvenoj politici i planiranju zdravstvenih sistema ne samo država jugoistočne, nego i zapadne Evrope“, kazao je Mugoša.

On je rekao da se veliki dio novca, koji prihoduju od članirana odvaja u Fond za pomoć članovima komore, kao i za stručno usavršavnje njihovih kolega.

"Organizatori smo velikog broja stručnih skupova i sva udruženja finansijski pomažemo", istakao je Mugoša.

Lazović je poručio da nagrada predstavlja podsterk za još veći rad, rezultate i zalaganja.

Prema njegovim riječima, hirurgija nije zanimanje, već način življenja, koje, kako je objasnio, smatra uzvišenim i konkretnim.

"U ovom poslu dobar je rezultat vidljiv, a loš još vidljiviji, naročito u Crnoj Gori", istakao je Lazović.

Posljednih godina, kako je rekao, trudi se da svoje znanje prenese kolegama, i na taj način će se odužiti Hipokratu.

Zahvalnicu za uspješnu saradnju sa Ljekarskom komorom u prošloj godini, dobila je Komisija za izjednačavanje kvalifikacija Medicinskog fakulteta u Podgorici.

Mina/Rtcg

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.