Afera s dizelom: Folksvagen da isplati 23 miliona dolara odštete kupcima
Ilustracija

Afera s dizelom: Folksvagen da isplati 23 miliona dolara odštete kupcima

Vlasnici automobila marke škoda i VW vozila imaju pravo na odštetu u vrijednosti od 533 miliona kruna - 23,3 miliona dolara, presudio je Okružni sud u Pragu.

Sud je zaključio da je ovaj proizvođač vozila kriv u sudskom postupku vezanom za Folksvagenov dizel skandal.

Tužbu je podnijelo 2.435 ljudi, a na presudu suda moguće je uložiti žalbu.

Folksvagen je u septembru 2015. godine priznao da je varao na testovima merenja štetnih gasova u SAD, podsjeća britanska agencija.

"Ovo je napredak u evropskom domenu te afere. Uspjeli smo da proguramo istu kompenzaciju kao i u Sjedinjenim Državama", izjavio je advokat klijenata koji su podnijeli tužbu.

Folksvagen je isplatio više od 27 milijardi eura, odnosno 31 milijardu dolara na ime kazni za korišćenje nezakonitog softvera kako bi prikrio prekomjeran nivo zagađenja iz svojih dizel automobila.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.