Bojović hirotonisan za episkopa CPC
Foto: CPC

U crkvi Svetoga Ivana Pravednoga na Cetinju

Bojović hirotonisan za episkopa CPC

U crkvi Svetoga Ivana Pravednoga na Cetinju, na Svetoj arhijerejskoj liturgiji arhimandrit Boris Bojović hirotonisan je u čin episkopa Crnogorske pravoslavne crkve.

Time je CPC dobila četvrtog episkopa.

"Dobijanjem svog četvrtog episkopa, Crnogorska pravoslavna crkva nastavlja da, potpuno samostalna, unapređuje svoj klir i svoje crkveno ustrojstva," naveli su iz CPC.

ll

Foto: CPC

"Drago nam je što smo bili domaćini jednog prelijepog skupa na kojem je arhimandrit Boris Bojović hirotonisan u čin episkopa Crnogorske pravoslavne crkve. Prije svega, prezadovoljni smo odzivom Cetinjana i zahvaljujemo se svima koji su svojim prisustvom uveličali ovaj skup, koji je protekao u najboljoj mogućoj atmosferi, kako i dolikuje Crnogorcima. Mi nijesmo imali 80 autobusa sa strane nego su Crnogorci došli sami kako su željeli," saopštio je predsjednik Crkovne opštine Cetinje Danilo Brajović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.