Vlada CG: Nećemo dozvoliti bilo kome pa ni Srbiji da utiče na naše odluke

Vlada CG: Nećemo dozvoliti bilo kome pa ni Srbiji da utiče na naše odluke

Nećemo dozvoliti bilo kome pa ni Srbiji da utiče na naše odluke, poručeno je iz crnogorske Vlade povodom izjave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića oko usvajanja Predloga zakona o slobodi vjeroispovijesti.

On je najavio da će Srbija preko Venecijanske komisije zamoliti da se ne usvaja Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori.

“Zahvaljujemo se predsjedniku Vučiću na savjetima. Ali ga podsjećamo i ovim povodom da je Crna Gora suverena država koja samostalno kreira svoj zakonodavni okvir vodeći računa o interesu svakog pojedinca i zajednice u cjelini. Mi nemamo niti ćemo imati ambicije da utičemo na zakonodavnu aktivnost države Srbije niti ćemo dozvoliti bilo kome pa ni Srbiji da utiče na naše odluke”, rečeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade Crne Gore portalu CdM.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.