Foto: PU

Mugođa poručio

"Jačanje saradnje i usvajanje pozitivne prakse na regionalnom nivou veoma značajno"

Jačanje saradnje i usvajanje pozitivne prakse na regionalnom nivou, posebno imajući u vidu sličan istorijski kontekst i očekivanja međunarodne zajednice, veoma je značajno, ocijenio je direktor Poreske uprave (PU) Miomir M. Mugoša.

On je na sastanku sa predstavnicima poreskih uprava Hrvatske i Bosne i Hercegovine, organizovanim u cilju nastavka saradnje u oblasti elektronske fiskalizacije i razmjene iskustava u oblasti mjerenja učinka, kazao da su posebno vrijedna iskustva Hrvatske i Slovenije, koje su dio balkanske regije, ali i članice Evropske unije.

Iz PU su kazali da je posjeta predstavnika hrvatske Poreske uprave nastavak ranije uspostavljene komunikacije u vezi sa elektronskom fiskalizacijom, kroz koju su razmijenjena dragocjena saznanja u sprovođenju tog projekta.

Predstavnici hrvatske Poreske uprave su na sastanku govorili o benefitima elektronske fiskalizacije vezane za kvalitetniju analizu rizika, efikasnije suzbijanje sive ekonomije i rast naplate prihoda, posebno u oblasti poreza na dodatu vrijednost.

Sastanak je, kako je saopšteno, bio prilika i da se razmotre nedoumice u nekim od tehničkih pitanja u vezi projekta elektronske fiskalizacije, u cilju njegove što uspješnije realizacije i prevencije eventualnih izazova u toku implementacije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.