Željezničari traže ostavku direktora zbog eksplicitne poruke u Viber grupi
ilustracija

Željezničari traže ostavku direktora zbog eksplicitne poruke u Viber grupi

Jedinstveni Sindikat radnika Željezničkog prevoza Crne Gore zatražio je od izvršnog direktora tog preduzeća Nenada Babića i direktorke Sektora za lokalni prevoz putnika Ilinke Pavićević da podnesu ostavke na funkcije zbog neprimjerene prepiske na Viberu.

Naime u Viber grupi zaposlenih u ŽPCG Babić je u jednom trenutku poslao poruku neprimjerene sadržine. Iz Sindikata su naveli da je poruka nedopustiva i eksplicitnog sadržaja i naišla je na šok, nevjericu i najstrožiju osudu od svih kolega.

"Pozicija koju Vi trenutno pokrivate jednostavno ne dozvoljava ovakvo ponašanje, jer odgovornost Vašeg radnog mjesta kao izvršnog direktora državnog preduzeća ne dozvoljava da ga Vi i dalje pokrivate. Skandal koji ova poruka povlači će u ogromnoj mjeri uticati na, prije svega, ugled našeg preduzeća, a time i na ogroman pritisak i osudu javnosti i na samo funkcionisanje preduzeća", navodi se u dopisu Sindikata upućenom Babiću.

Untitled

Od Pavićević traže da podnese ostavku jer je tvrde izgubila autoritet među radnicima.

"Ne želeći da ovim ugrozimo ugled ŽPCG..., predlažemo da se sami povučete. Od radnika dobijamo pozive i najave protesta ispred upravne zgrade, jer radnici, a i mi kao sindikat smatramo da smo ovim vašim postupkom svi poniženi i uvrijeđeni".

Dodaju da u Sindikatu očekuju odgovor Babića do kraja dana i da će se povodom slučaja obratiti Ministarstvu saobraćaja.

5cf29c003f2c451aa5eb20f90a0a0a64zpcgsindikatpreviewOrg

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.