Cetinje ima dobre preduslove za razvoj preduzetništva i malih i srednjih preduzeća
Adam i Kašćelan

Kašćelan i ambasador Adam razgovarali o unapređenju saradnje

Cetinje ima dobre preduslove za razvoj preduzetništva i malih i srednjih preduzeća

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan razgovarao je danas sa ambasadorom Belgije u Crnoj Gori Konradom Adamom o mogućnostima privredne i saradnje u oblasti kulture, kao i o učešću belgijskih kompanija na manifestacijama koje organizuje Prijestonica.

Kašćelan predstavio je poslovne potencijale Cetinja, a posebno mogućnosti koje se otvaraju otkako je Prijestonica kupila kompleks nekadašnje EI Obod. On je sa ambasadorom obišao i dio imovine Oboda. 

Ambasador Konrad Adam interesovao se za mogućnost da biznis zona Obod postane slobodna zona o čemu, kako je kazao gradonačelnik Kašćelan, razmišljaju u lokalnoj upravi.

„Uz podsticajne mjere i dobru poslovnu klimu, Cetinje ima dobre preduslove za razvoj preduzetništva i malih i srednjih preduzeća“, ocijenio je Kašćelan.

U toku sastanka razgovaramo je i o mogućnosti da naredne godine na Cetinju bude organizovana proslava 21. jula - Nacionalnog praznika Belgije, i da tom prilikom bude obilježeno 110 godina od otvaranja belgijskog poslanstva u našoj zemlji.

Razgovarano je i o potencijalnom učešću belgijskih kompanija na Montenegro Beer Festu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.