Crna Gora neće prekinuti diplomatske odnose sa Rusijom
Duško Marković

Marković odgovorio Medojeviću

Crna Gora neće prekinuti diplomatske odnose sa Rusijom

Premijer Crne Gore Duško Marković poručio je danas da Vlada Crne Gore neće prekinuti diplomatske odnose s Ruskom Federacijom nakon presude za pokušaj državnog udara na dan izbora 2016. godine.

Marković je to kazao na premijerskom satu, odgovarajući na pitanje poslanika DF-a Nebojše Medojevića, kojeg je interesovalo da li će Vlada prekinuti diplomatske odnose s Rusijom, nakon presude u kojoj se tvrdi da su državni organi i službe te države učestvovale u pokušaju ubistva tadašnjeg premijera.

Premijer Marković je upozorio Medojevića da krivotvori određene detalje cijelog slučaja.

“Nigdje ne stoji da su ruski organi učestvovali u pokušaju ubistva tadašnjeg premijera Mila Đukanovića. Vlada neće prekinuti diplomatske odnose sa Ruskom Federacijom, već će strpljivo raditi da se oni podignu na veći nivo”, kazao je Marković.

Premijer je još kazao da ne postoje rizici po mir i stabilnost u Crnoj Gori nakon presuda za pokušaj državnog udara, navodeći da ih neće biti ni nakon donošenja pravosnažne presude. 

“Da li će neko, u nastojanju da izbjegne suočavanje s pravdom, posegnuti za nekim neracionalnim aktivnosti, to vi bolje znate od mene”, rekao je Marković. 

Viši sud u Podgorici je 9. maja proglasio krivim sve optužene za pokušaj državnog udara na dan parlamentarnih izbora 2016. godine. Dvojica ruskih državljana Eduard Šišmakov i Vladimir Popov su osuđeni na 15, odnosno 12 godina zatvora.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.