Mali borac pobijedio: Rodio se sa samo 6 mjeseci i bez kože, babice plakale, svi su mislili neće preživjeti (VIDEO)
ilustracija

Mali borac pobijedio: Rodio se sa samo 6 mjeseci i bez kože, babice plakale, svi su mislili neće preživjeti (VIDEO)

Rodio se sa samo šest mjeseci, bez kože, svi su bili ubijeđeni da neće preživjeti, sestre su plakale, ali mali je uspio!

U bolnici u Notingamu ljekari su uspjeli da spasu bebu rođenu sa samo šest mjeseci bez potpuno razvijenog gornjeg sloja kože.

Džesika Kibler i Džejk Šatok iz engleskog grada Limington Spa imali su samo 19 godina kad im se rodila bebica, ali u nezamislivim bolovima. Njihov sin Kejden Džejk rodio se deset nedelja prije termina u bolnici u Notingamu, a imao je težinu od samo 1.100 grama, piše Dejli mejl (Daily Mail), a prenosi "Jutarnji list".

Čak su i medicinske sestre izlazile iz porođajne sale uplakane.

"Kad su nas sestre uvele u sobu da bi nas upoznale s Kejdenom prvi put, izgledao je poput komada crvenog, nekuvanog mesa. Stajali smo tamo, nas dvoje 19-godišnji roditelji, bez ikakvog iskustva s podizanjem djece i naše prvo dijete je bilo jako mršavo i strašno bolesno. I Džejk i ja smo plakali, a čak su i sestre izlazile suznih očiju jer nisu znale šta bi nam rekle, niti kako bi mu pomogle“, ispričala je Džesika.

Čak deset dana roditelji nisu smjeli da vide svog novorođenog sina, a Kejdenu je tek nakon šest nedelja počela da raste koža.

Danas ima šest mjeseci i konačno više ne živi u bolnici, nego kod kuće s roditeljima. Prije mjesec dana je imao poslednju operaciju, kad su mu sa stomaka presadili dio kože na desnu ruku, a pretpostavlja se da će biti potrebne još četiri operacije tokom iduće godine.

U trenutku rođenja Kejden je imao sasvim razvijenu kožu samo na licu, a od rođenja se bori sa sepsom, nekrotizirajućim enterokolitisom, herpesom i bronhiolitisom. Uprkos svemu tome, mali borac je ojačao i danas ima skoro pet kilograma.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.