U Višem sudu razmatrali dopunjenu optužnicu protiv Kožara
Alan Kožar, foto: Savo Prelević

U Višem sudu razmatrali dopunjenu optužnicu protiv Kožara

U podgoričkom Višem sudu razmatrana je izmijenjena optužnica protiv Alana Kožara, koji je u bjekstvu, i srpskog državljanina Milana Dinića koji je u pritvoru.

Njih tužilaštvo tereti za organizovanje kriminalne grupe i pripremanje ubistva Slobodana Šaranovića.

Specijalna tužiteljka Lidija Vukčević, kazala je da ostaje pri navodima optužnice, dok odbrana traži da se postupak obustavi.

Sud će o optužnici Specijalnog tužilaštva odlučiti u roku 15 dana.

Odbrana smatra da se optužnica protiv Alana Kožara i Milana Dinića, zasniva na dva pisma. Iz njih se prema optužnici utvrđuje: da je majka Milana Dinića informisala Šaranovića, da je njen sin prihvatio da ga ubije.

“Dva bijela papira, formata A4 u kojoj pokojni Šaranovic pita jedno lice nešto, to lice mu odgovara pišuci po bijelom papiru opet nešto i na tome se bazira i dokaz da postoji kriminalna organiazcija i dokaz da je Dinić umišljajno podstreknut da liši života Šaranovic Slobodana. U toj optuznici nema nista,” saopštio je advokat Alana Kožara, Zoran Piperović.

Specijalna tužiteljka Lidija Vukčević, kazala je da je Tužilaštvo prikupilo kako materijalne tako i personalne dokaze kojima se utvrđuje krivica Kožara i Dinića. Na drugoj strani, odbrana je predložila da sud obustavi postupak.

Dopunjenom optužnicom, Diniću se stavlja na teret i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Prema optužnici, Dinić je 24 . decembra 2016, informisao Šaranovića o planu kriminalne grupe. Nekoliko mjeseci kasnije, u Budvi je ubijen Šaranović. on je prethodno bio optužen da je naručio ubistvo brata navodnog vođe Zemunskog klana Luke Bojovića, Nikole Bojovića, koji je likvidiran u beogradu 29 aprila 2013.

RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.