Uspostavljanje saradnje sa Izraelom  u oblasti sajber bezbjednosti
Pribilović-Kam

Susret Pribilović-Kam:

Uspostavljanje saradnje sa Izraelom u oblasti sajber bezbjednosti

Ministarka javne uprave, Suzana Pribilović, sastala se danas sa nerezidentnom ambasadorkom Države Izrael u Crnoj Gori, Alon Fišer-Kam.

Na sastanku je ocijenjeno da Crna Gora i Izrael imaju odlične bilateralne odnose, te da ima prostora za dalje unapređenje i snaženje međudržavnih odnosa i produbljivanju saradnje u oblasti javne uprave. 

„Vlada Crne Gore je kao jedno od svojih strateških opredjeljenja definisala reformu javne uprave. U protekle dvije i po godine, od formiranja Ministarstva javne uprave, ostvaren je značajan napredak u reformi javne uprave, kroz unapređenje demokratije i usklađivanje pravnog sistema s evropskim standardima i najboljom praksom“, kazala je Pribilović.

Ona je ocijenila da su se ključne aktivnosti ticale reforme službeničkog sistema i reorganizacije i digitalizacije javne uprave.

Ambasadorka je pozdravila aktivnosti na izgradnji moderne i efikasne javne uprave. Ona je kazala da postoji prostor za produbljivanje saradnje kroz transfer znanja i iskustva u oblasti službeničkog sistema, te posebno u oblasti sajber bezbjednosti. U tom smislu, ambasadorka je uputila poziv Ministarstvu javne uprave za učešće na konferenciji o sajber bezbjednosti sljedeće godine u Izraelu. 

Na sastanku je ocijenjeno da postoji značajan prostor za saradnju dvije države i razmjene najbolje prakse i u drugim oblastima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.