Tri osobe iz Nikšića procesuirane zbog posjedovanja droge i municije
Foto: Ilustracija

Uprava policije

Tri osobe iz Nikšića procesuirane zbog posjedovanja droge i municije

Policija u Nikšiću u toku istrage pokušaja ubistva otkrila još nekoliko krivičnih djela .

"Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Nikšić su, u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, u nastavku istrage u odnosu na osumnjičenog M.Z. (20) iz Nikšića koji je lišen slobode 25. januara 2019. godine zbog osnovane sumnje da je izvršio tri krivična djela – ubistvo u pokušaju izvršeno 29. decembra 2018. godine na štetu U.Đ. (26) iz Nikšića, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, kao i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promest opojnih droga, otkrili još nekoliko izvršenih krivičnih djela i s tim u vezi identifikovali i procesuirali tri lica – pomenutog U.Đ, F.Đ. (27) i N.M. (21), svi iz Nikšića", saopšteno je iz Uprave policije.

Kako su naveli, policijski službenici CB Nikšić su naime juče lišili slobode U.Đ. zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Krivičnom prijavom nadležnom tužiocu procesuiran je i F.Đ. zbog osnovane sumnje da je počinio krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Krivičnom prijavom obuhvaćen je i nadležnom tužiocu procesuiran i N.M. kojem se na teret stavlja osnovana sumnja da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", kazali su iz UP-a.

Dodajući da je osumnjičeni U.Đ. danas, uz krivičnu prijavu, priveden državnom tužiocu u VDT u Podgorici radi saslušanja, dok se F.Đ. nalazi u ZIKS-u zbog ranije izvršenih krivičnih djela. Za N.M. kako su kazali se traga radi njegovog lišenja slobode.

Iz UP su saopštili da su tokom sprovođenja izviđajnih radnji, izvršeni pretresi i uviđaji u objektima koje su koristili U.Đ. i F.Đ. i u dva slučaja pronađeni su i oduzeti oko 150 grama marihuane, 105 grama ekstazi tableta i 25 komada municije različitog kalibra.

"Službenici CB Nikšić su inače tokom aprila 2019. godine, u okviru mjera i radnji koje su preduzimane prema bezbjednosno interesantnim licima, u odvojenom predmetu nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv pomenutih U.Đ. i N.M. zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija na način što su 26. februara 2019. godine, kako se sumnja, izradili a potom postavili i aktivirali eksplozivnu napravu ispred ulaznih vrata porodične kuće Ž.J. u Nikšiću, kada je nastupila manja materijalna šteta i nije bilo povrijeđenih lica", zaključili su iz UP-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.