Pripadnici nekadašnje Armije BiH 10 godina zatvora zbog ubistva 12-godišnjeg dječaka
ilustracija

Pripadnici nekadašnje Armije BiH 10 godina zatvora zbog ubistva 12-godišnjeg dječaka

Sud BiH osudio je pripadnicu nekadašnje Armije BiH Elfetu Veseli na deset godina zatvora zbog ubistva dvanaestogodišnjeg dječaka Slobodana Stojanovića 1992. godine kod Zvornika.

Sakib Halilović oslobođen je optužbi da je posmatrao ubistvo dječaka i propustio da, kao komandant Diverzantskog voda Komande združenih jedinica Liplje, Kamenica (Armija BiH), kazni Veselijevu, koja je bila pripadnik tog voda.

Na osnovu iskaza velikog broja svjedoka i vještaka medicinske struke, Sudsko vijeće je u prvostepenoj presudi zaključilo da je Veselijeva počinila krivično djelo za koje je optužnica tereti.

Elfeti Veseli je u kaznu uračunato i vrijeme provedeno u pritvoru od 24. marta 2017. godine, kao i vrijeme provedeno u ekstradicionom pritvoru u Švajcarskoj.

O ubistvu dječaka Slobodana Stojanovića govorilo se u filmu "Zločin bez kazne", koji je emitovala Radio-televizija Srbije i koji je bio prvi dokumentarni film o zločinima počinjenim nad srpskim stanovništvom u srednjem Podrinju.

Klix

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.