Repeša: Biće teško u Beogradu, koncentracija je važna
Repeša

Repeša: Biće teško u Beogradu, koncentracija je važna

Trener Budućnosti Jasmin Repeša zadovoljan je drugom pobjedom svoje ekipe u finalnoj seriji ABA lige, ali naglašava da će Crvena zvezda biti favorit u "majstorici".

Budućnost je pobijedila Zvezdu rezultatom 84:80 i izjednačila na 2-2 u finalu.

"Išli smo korak po korak, izlazili iz teških momenata i ostvarili važnu pobjedu", počeo je Repeša konferenciju za medije.

On je dodao da je Zvezda favorit u "majstorici".

"Znamo da je to vruć teren, a u takvoj atmosferi Zvezda je favorit. Međutim, ako iskontrolišemo ritam kako treba i u teškim trenucima, kakvih je bilo u prve dvije utakmice, a nakon kojih nismo reagovali, onda može da bude druga priča. Koncentracija je važna".

On je svjestan da ekipa mora još bolje u petoj utakmici, ukoliko želi da slavi u Beogradu.

"Ako slobodna bacanja budu u normali, na 75 odsto, i ako kontrolišemo skok, tu se krije makar desetak poena. Teško da može da bude iznenađenja, dobro se poznajemo, igrači su se upoznali. U ovakvim mečevima ispliva neko, ovo su utakmice za velike igrače. To su večeras bili Kol i Džekson, odnosno Beron i Odžo", kazao je sinoć nakon meča Repeša.

Mnogo se prethodnih dana govorilo o atmosferi u "Morači", koja je u trećoj utakmici bila sve samo ne sportska - sada je situacija bila mnogo drugačija.

"Molio sam navijače i prije trećeg meča da sve bude u redu, ali me nisu poslužali. Želio sam da spustim loptu na zemlju, ali nije išlo... Večeras je bila druga priča. Najviše me raduje što među igračima nije bilo ni najmanjih trzavica. Oni su primjer svima. Biće teško u Beogradu, to je sigurno. Moram da spremim ekipu za sve, dovoljno sam iskusan da to uradim, ali sve mora da se sprovede na terenu".

Najbolji pojedinac susreta bio je Noris Kol sa 31 poenom i sigurnim izvođenjem u finišu.

"Ovo su utakmice koje mogu da pokažu zašto je tu, zašto imam takvu karijeru... Nije izlazio u drugom poluvremenu, pitao sam ga da li mu treba pauza. Bio je u meču, i defanzivno i ofanzivno", zaključio je Repeša.

RTS

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.