Kokain na školskom brodu: Uhapšen podoficir,istražuje se kome je namijenjena višemilionska pošiljka
Foto:Radio Tivat

Kokain na školskom brodu: Uhapšen podoficir,istražuje se kome je namijenjena višemilionska pošiljka

Vojna policija zaplijenila je juče na školskom brodu „Jadran“ u Tivtu oko 50 kilograma kokaina i tako spriječila krijumčarenje za koje je za sada odgovorna samo jedna osoba.

Prema saznanjima Pobjede, uhapšen je podoficir Vojske Crne Gore Duško Radenović, za kojeg se sumnja da je znao za namjeru, za sada neidentifikovanih osoba, da krijumčare drogu.

Prema pisanju Radija Tivat, podoficir je osumnjičen da je u toku dežurstva unio kokain na brod namijenjen prodaji u inostranstvu za potrebe kriminalnih grupa u Crnoj Gori.

Droga je otkrivena na osnovu operativnih informacija Ministarstva odbrane prije isplovljavanja „Jadrana“ na koji je juče trebalo da se ukrcaju studenti Pomorskog fakulteta iz Kotora i krstare na ruti Tivat - Istanbul - Pirej, u okviru saradnje Ministarstva odbrane i Univerziteta Crne Gore.

Osim kokaina, na brodu je zaplijenjeno, kako Pobjeda saznaje, i više komada oružja u ilegalnom posjedu.

Slučaj je preuzelo Specijalno policijsko odjeljenje, koje je zajedno sa kolegama iz Uprave policije došlo do podataka da je član vojne mornarice bio, kako se osnovano sumnja, u sprezi sa kriminalnim strukturama i grupama koje se bave švercom kokaina.

Radio Tivat navodi da je brod bio u pravom obruču vojnih specijalica i obavještajaca, vojne policije i pripadnika tivatskog Odjeljenja bezbjednosti. 

Istragom će biti utvrđeno ko je bio logistika i da li je još od neko od članova mornarice znao za krijumčarenje i da se na brodu nalazi kokain.

IMG9a4bc053e8dd1bb471287ef815138b0eV

Foto:Radio Tivat

Detaljnom istragom biće utvrđeno gdje je utovarena droga i kome je trebalo da bude isporučena. Nakon saslušanja osumnjičenog podoficira biće poznato više detalja o višemilionskoj porudžbini i koje kriminalne strukture su povezane sa ovim „poslom“. Obavljen je detaljan pretres sa svih pozicija, a ključno za istragu je da dođu do logističara kako bi otkrili gdje je trebalo da bude krajnja destinacija.

Pripadnici Uprave policije i Vojne policije, po nalogu ovlašćenog tužioca, sprovodili su mjere i radnje radi otkrivanja i procesuiranja počinilaca ovog krivičnog djela.

Ronioci Pomorskog odreda Mornarice ronili su ispod „Jadrana“, kako bi pregledali podvodni dio trupa broda i dno mora ispod broda, a policija je dovela i psa posebno obučenog za otkrivanje droge.

Tokom dana koordiniranje istražnim radnjama na brodu preuzeo je zamjenik specijalnog državnog tužioca Saša Čađenović.

Na krstarenje „Jadranom“, radi praktične obuke, trebalo je da krenu 42 studenta Pomorskog fakulteta u Kotoru sa nautičkog, brodo-mašinskog i smjera pomorske nauke.

Premijer Duško Marković čestitao je juče nadležnim službama na ovoj uspješnoj akciji navodeći da su pokazali da Crna Gora ima djelotvoran sistem bezbjednosti.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.