Darmanović-Šuten: Holandija podržava evropsku perspektivu Crne Gore
Darmanović i Šuten, foto: Ministarstvo vanjskih poslova

Darmanović-Šuten: Holandija podržava evropsku perspektivu Crne Gore

Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović sastao se danas sa delegacijom Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Holandije, koju je predvodila ambasadorka Erika Šuten, direktorica za Evropu i Zapadni Balkan.

Darmanović je izrazio zadovoljstvo odličnim odnosima Crne Gore i Holandije, te ukazao na važnost kontinuiranog političkog dijaloga i intenziviranja ekonomske saradnje, naročito u oblastima turizma, energetike i poljoprivrede.

Na toj liniji, istakao je uvjerenje da će najavljeno otvaranje Ambasade Crne Gore u Hagu doprinijeti razvoju sveukupnih bilateralnih odnosa.

Saglasivši se sa tom ocjenom, Šuten je naglasila da saradnja između dvije države bilježi pozitivan razvoj, što je i dodatno afirmisano odlukom Crne Gore da otvori diplomatsko predstavništvo u Holandiji.

Darmanović je naglasio da članstvo u Evropskoj uniji predstavlja prioritet Vlade, te dodao da očekuje nastavak holandske podrške u ovom procesu.

Šuten je istakla da Holandija podržava evropsku perspektivu Crne Gore, stoga će i u narednom periodu nastaviti da pružaju ekspertsku i drugu pomoć.

Pohvalila je crnogorske aktivnosti u integracionom procesu, te pozvala na nastavak sprovođenja reformske agende, naglasivši da Crna Gora predstavlja konstruktivnog aktera na Zapadnom Balkanu.

Na sastanku je ukazano da su odnosi između dvije države dodatno osnaženi partnerstvom u okviru NATO-a.

„Dobro je što imamo Crnu Goru kao partnera na našoj strani u NATO“, kazala je  Šuten i ukazala na crnogorski doprinos u djelovanju Alijanse.

Sagovornici su se saglasili da dvije države imaju zajedničke ciljeve i podudarne interese u domenu bilateralne agende, evropskih poslova i saradnje u multilateralnim strukturama.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.