Najavljeni novi protesti protiv aktuelne vlasti
Džemal Perović, foto:AA

"Protesti su politički, jer je njihova politika uzrok bijede građana Crne Gore"

Najavljeni novi protesti protiv aktuelne vlasti

U Podgorici će ove sedmice biti organizovana dva nova protesta protiv aktelne crnogorske vlasti, u organizaciji građanskih pokreta.

Građanski protest u organizaciji pokreta “Odupri se - 97.000” biće organizovan u subotu u 19 časova ispred zgrade Predsjedništva, kazao je član organizacionog odbora pokreta Džemal Perović.

On je na konferenciji za novinare kazao da će na protestu biti svi potpisnici Sporazuma o budućnosti, na koji je paraf stavilo svih 39 poslanika opozicije. 

“Targetiramo uzročnike svekolike patnje crnohorskih građana i one koji su glavni uzročnici problema. Protesti su politički, jer je njihova politika uzrok bijede građana Crne Gore. Građani su oslobođeni straha od njihovog mehanizama vladanja i niko ih ne može prevariti”, kazao je Perović. 

perovic1

Foto:AA

Istakao je da očekuju razne napade sa svih strana. 

„Borbu nastavljamo i spremni smo da je vodimo koliko god bude trebalo”, kazao je Perović. 

Za četvrtak, 18 april, ispred Vrhovnog državnog tužilašva zakazan je protest pokreta „Do slobode“, koji organizuje biznismen Duško Knežević, koji je u bjekstvu u Londonu, a koga crnogorski organi potražuju zbog sumnje za pronevjeru više stotina miliona eura. 

perovic2

Foto:AA

Na pitanje da li podržava proteste pokreta “Do slobode” koje organizuje Duško Knežević, Perović je rekao da svako ima pravo na mirna okupljanja, ali da najavljeni protest ispred Tužilaštva zbunjuje javnost. 

„Od početka smo pohvalili to što iznosi dotični gospodin, ali podržavamo ustavno pravo svakog građanina na mirna okupljanja. Podržavamo borbu svakog pojedinca na urušavanju ovog sistema. Nakon nastojanja da se bude dio našeg protesta, pozivom da se organizuje paralelni protest utiče se na zbunjivanje građana i to nije dobro”, kazao je Perović. 

On je najavio posjetu Briselu i drugim međunarodnim centrima, gdje će se razgovarati o protestima, a takođe je i poručio da će pokret “Odupri se” trajati i nakon smjene vlasti, iako ih dio javnosti optužuje da su “potrčali za foteljama”. 

“Ovaj pokret biće dugoročno organizovan kao korektivni faktor i pozvaćemo građane na proteste protiv svake buduće vlasti ukoliko nastavi sa koruptivnim radnjama i nasljeđem DPS-a”, rekao je Perović. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.