Odupri se-97.000: SDP da povuče prijedlog za razrješenje Jokića
Foto: Facebook

Karavan obišao Budvu, Kotor, Tivat i Herceg Novi

Odupri se-97.000: SDP da povuče prijedlog za razrješenje Jokića

Većina odbornica i odbornika Skupštine opštine Kotor, članica i članova vladajuće koalicije, uputili su danas sa protestnog skupa "Ko to predaje Kotor?" na Trgu od oružja, poziv Socijaldemokratskoj partiji (SDP), koja takođe participira u vlasti, da povuče predlog za razrješenje predsjednika opštine Kotor Vladimira Jokića.

Sjednica kotorskog parlamenta na kojoj će se glasati o inicijativi da Jokić bude smijenjen sa te funkcije, biće održana 24. aprila.

SDP i opozicione Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemokrate (SD) i Hrvatska građanska inicijativa (HGI) podnijele su 25. marta predlog za razrješenje Jokića zbog "nesprovođenja strateškog plana razvoja grada, uzurpiranja ovlašćenja Skupštine i samovlasnog donošenja štetnih odluka".

U pozivu upućenom sa Trga od oružja protiv smjene Jokića, podsjeća se na izraženu volju građana na izborima 2016. godine, obavezu poštovanja koalicionog dogovora iz 2017. godine i zahtjeve sa masovnih građanskih protesta u Podgorici koji su prihvaćeni od strane cjelokupne opozicije.

"Imajući u vidu podnjeti predlog za razrješenje predsjednika opštine:

1. Pozivamo odbornike SDP-a da povuku podnijeti predlog do ostvarenja uslova za fer i slobodne izbore, kako je zahtjevano i na masovnim protestima u Podgorici;
2. Pozivamo odbornike SDP-a da se do stvaranja uslova za fer i slobodne izbore, vrate ispunjenju koalicionog dogovora, usvajajuću i SO Kotor ključne dokumente kako bi omogućili nesmetano funkcionisanje grada i pripremi za ljetnju sezonu;
Ukoliko odbornici SDP-a ne ispune ovaj naš poziv, mi odbornici i činioci vladajuće koalicije, smatraćemo da su odbornici napustili koalicioni dogovor I mimo izborne volje građana formirali novu većinu sa DPS-om, SD-om i HGI-om", stoji u pozivu.

Odbornik Demokrata Goran Jovanović (Timur Tmurni) obratio se "poštovanim ćitadinima i gostima":

"Najbolje je da ne palimo Tv, da ne čitamo novine, da ne tandaramo po internetu i da ne protestujemo. Najbolje je da isključimo naše mozgove, srca i želuce, da nas ne dotiču fjondre državnih udara, koverte sa 97500 eura, kupovine glasova, nekontrolisana pljačka, devastacija prostora i hronična nesposobnost. Specijalni tužilac nas savjetuje da sadimo luk! Dok se bavimo povrtlarstvom poželjno je da s vremena na vrijeme slavimo raskubanu i ojađenu Crnu Goru kojom tri decenije gazduju loši đaci, nepismenjakovici, devijanti, lupeži, obmanjivači i poltroni. Oni uzgajaju sijaset kontrolisanih i finansiranih trovačkih medija koji zgušnjavaju tminu feudalnog mraka. Nabrojaću neke od medijskih sramotnika", kazao je Jovanović.

On je kazao i da se u "ovakvoj Crnoj Gori politika svodi na beskonačne opstrukcije, reketiranja, ucjene".

"Pokušaje da vas povuku sa sobom u baruštine i žabokrečine, da se davimo sa njima u istom smradu. Stalno se udaraju u prsa, pozivju se na vječitu dosljednost, jednoličnim, ponavljanim frazama koje odudaraju od obećanja i djela i podržavaju opstanak kolektivne amnezije i kolektivnog ludila.Poštovani ćitadini i gosti, Kotor svoja najveća razaranja u dugoj i bogatoj povjesti nije pretrpio od osvajača. Štedjeli su ga Turci i zloglasni pirat Barbarosa, nijesu ga nagrdili ni Francuzi, ni Austrijanci, Italijani i Njemci", kazao je Jovanović.

Karavan je obišao i Budvu, Tivat i Herceg Novi.

Radio Kotor

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.