Rožajki 30 dana pritvora zbog paljenja kuće bivšeg muža
Foto: Kodex.me

Rožajki 30 dana pritvora zbog paljenja kuće bivšeg muža

Sudija Višeg suda u Bijelom Polju Vanja Rakonjac odredila je pritvor od 30 dana za S.K., osumnjičenoj da je u Rožajama zapalila njenog bivšeg muža i njegovu nevjenčanu suprugu.

Sulejman Murić (61) i njegova nevjenčana supruga Sedina Mocević (45) stradali su u ponedjeljak ujutro u požaru koji je podmetnut u njegovoj porodičnoj kući u selu Besnik u Rožajama.

Nedugo nakon zločina istražitelji su uhapsili S.K. (55), Sulejmanovu bivšu suprugu, zbog sumnje da je podmetnula požar u kući u kojoj je donedavno živjela. Kako nezvanično saznaje RTCG, ona je priznala da je podmetnula požar u kući bivšeg muža.

S.K. je prije dva dana privedena u Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju, gdje joj je nakon saslušanja viši državni tužilac Hasan Lukač odredio zadržavanje od 72 sata.

Lukač je potvrdio da se osumnjičenoj stavlja na teret krivično djelo teško ubistvo “na štetu bivšeg supruga i njegove nevjenčane supruge, a gdje je zaprijećena najmanja zatvorska kazna od deset godina ili kazna dugotrajnog zatvora.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.