Krali novac, bankovne kartice,građevinsku mašinu, GPS ogrlicu za treniranje pasa,nakit
Ilustracija

Krali novac, bankovne kartice,građevinsku mašinu, GPS ogrlicu za treniranje pasa,nakit

Službenici Uprave policije su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, u prethodnom periodu rasvijetlili 14 krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata na teritoriji Podgorice i Nikšića.

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su rasvijetlili sedam krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta i to četiri krivična djela krađa, krivično djelo teška krađa i dva krivična djela teška krađa u produženom trajanju.

Policija je lišila slobode pet lica zbog sumnje da su počinila navedena djela.

"Slobode je lišen S.A. (22) iz Podgorice zbog sumnje da je počinio dva krivična djela krađa. On je, sumnja se, otuđio dvije torbice sa ličnim dokumentima i novac u ukupnom iznosu od oko 1000 eura. Zbog sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa slobode je lišen S.C. (25).On je, sumnja se, odvalio katanac i iz pomoćnog objekta u privatnom vlasništvu otuđio motocikl i aluminijum, koje je kasnije prodao. M.V. (42) koji je takođe lišen slobode je osumnjičen da je u tri navrata iz kuća i vozila otuđio mobilni telefon, naočari, bankovne kartice, lična dokumenta i CD plejer. Krivično djelo teška krađa u produženom trajanju na štetu više lica počinio je, sumnja se, V.Š. (26) i on je lišen slobode. Krivično djelo je sumnja se počinio u dva navrata na način što je u dva vozila izvršio premetačinu i iz jednog otuđio proizvode široke potrošnje. Policija je lišila slobode S.P. (17) zbog sumnje da je počinio dva krivična djela krađa. Sumnja se da je ovo lice iz dva vozila otuđilo građevinsku mašinu i tri mobilna telefona", saopšteno je iz Uprave policije.

Službenici Centra bezbjednosti Nikšić su tokom marta 2019. godine rasvijetli šest pojedinačnih krivičnih djela krađa i procesuirali pet lica, dok je jedan počinilac krivičnog djela krivično neodgovoran zbog uzrasta.

Krivične prijave u redovnom postupku su podnijete protiv M.D. (20), V.T. (31), M.N. (31), R.V. (32), dok je R.R. (27) lišen slobode i nakon privoda sudiji za istragu njemu je određen pritvor.

"Ova osumnjičena lica su otuđila torbu sa novcem, GPS ogrlicu za treniranje pasa, 800 eura, zlatni nakit, kuhinjske elemente i sanitarije i armaturno željezo. Dio otuđenih stvari je pronađen i vraćen vlasniku", saopšteno je iz policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.