Vatrogasci u BP ne staju: Gorjele štale i pomoćni objekti, ugrožene i kuće
Foto: Pobjeda

Za svaki požar kriv je - čovjek

Vatrogasci u BP ne staju: Gorjele štale i pomoćni objekti, ugrožene i kuće

Vatrogasci u Bijelom Polju i dalje rade bez predaha. Nakon gotovo rekordnog marta, kada su imali skoro 80 intervencija, i početak aprila je u znaku brojnih intervencija.

Komandir Službe zaštite i spašavanja Milonja Rakonjac kaže za Pobjedu, da su tokom protekla tri dana imali više od 30 požara. Zabrinjava, kaže, što nijesu gorjele samo livade i šume, već je vatra zahvatila i objekte. Za svaki požar kriv je - čovjek.

-Uglavnom zbog ljudskog nemara prilikom čišćenja poljoprivrednog i šumskog zemljišta, gori nisko rastinje i šumski kompleksi, a posebno je zabrinjavajuće to što su ugroženi stambeni i pomoćni objekti. U selu Breza izgorjela su dva pomoćna objekta Vučića Radovića i vikendica Marka Radovića.

U Muslićima je izgorjela štala Milića Brajkovića, a u Mojstiru dvije štale vlasništvo Mirka i Vladana Stanišića. Na tom lokalitetu bile su ugrožene dvije kuće, a jednu je vatra i zahvatila.

U požaru u selu Lijeska izgorio je pomoćni objekat Žarka Živkovića, dok je u Lipnici bilo ugroženo nekoliko kuća kao i jedna u Unevini. Teško je nabrojati gdje smo sve intervenisali u posljednjih nekoliko dana - kazao je Rakonjac.

Rakonjac ponovo apeluje na sugrađane da se uzdrže od nekontrolisanog paljenja vatre.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.