Pavićević: Nasilje nije i ne smije biti legitimno
Vladimir Pavićević

Pavićević: Nasilje nije i ne smije biti legitimno

Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević najoštrije je osudio fizički napad i nasilje kojem je bila izložena porodica Tomkić u Beranama.

“U jednom društvu koje je evropsko, u 21. vijeku ne smije biti tolerisano nasilje niti bilo kakva vrsta fizičkih napada na bilo koga. Pozivam sve aktere u javnom polju da se držimo onih načela koja savremena društva odvajaju od neprosvećenih. To su načela slobode, tolerancije i uvažavanja različitosti i raznovrsnosti kao bogatstva kojim treba da se diči crnogorska država i crnogorsko društvo”, rekao je Pavićević.

Pavićević je dodao da jačanje građanskih sentimenata u Crnoj Gori treba da bude obaveza svih aktera u javnom polju i da će Crnogorska, kao i do sada, nastaviti da osnažuje građanske principe i građanske vrijednosti kao temeljne za budućnost crnogorske države i crnogorskog društva.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.