Jevrejska zajednica u Crnoj Gori odustala od sinagoge
Podgorica

Nijesu plaćene komunalije za zemljište

Jevrejska zajednica u Crnoj Gori odustala od sinagoge

Jevrejska zajednica Crne Gore odustala je od građevinske dozvole za izgradnju sinagoge u Podgorici, zbog čega je Sekretarijat za planiranje i uređenje prostora obustavio postupak.

Zahtjev za izdavanje građevinske dozvole Jevrejska zajednica je podnijela 13. oktobra 2017. godine.

"U toku postupka, podnosilac zahtjeva je putem mejla 14. marta 2019. godine dostavio akt kojim je izjavio da odustaje od podnijetog zahtjeva. Shodno tome, stekli su se uslovi iz člana 122 Zakona o opštem upravnom postupku, o obustavi postupka, zbog odustanka, jer njegovo dalje vođenje nije u javnom interesu", piše u rješenju Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora koje je potpisao sekretar Oliver Marković, piše Dan.

Gradnja sinagoge planirana je u Ulici Radosava Burića na Zabjelu, a kamen temeljac za njenu izgradnju 17. decembra 2017. godine položili su Filip Vujanović, bivši predsjednik države, Slavoljub Stijepović, tadašnji gradonačelnik Podgorice i predstavnici Jevrejske zajednice.

Pošto gradnja nije počela, ovaj prostor sada služi kao neformalni parking.

Početkom februara prošle godine iz Jevrejske zajednice je objašnjeno da gradnja nije počela, jer Glavni grad nije sačinio ugovor o plaćenim komunalijama za zemljište na kojem je predviđena izgradnja.

Izvor: RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.