Vučinović: Preduzećemo hitne mjere kako bi nadoknadili štetu koja je nastala kao posljedica nevremena
Foto: Gov.me/V. Tomović

Posjetila opštinu Danilovgrad

Vučinović: Preduzećemo hitne mjere kako bi nadoknadili štetu koja je nastala kao posljedica nevremena

Ministarka bez portfelja u Vladi Crne Gore posjetila je opštinu Danilovgrad, kojom prilikom se sastala sa predsjednicom opštine g-djom Zoricom Kovačević, predsjednicom Komisije za procjenu šteta od elementarnih nepogoda i predsjednicima Mjesnih zajednica sa najugroženijih područja, saopšteno je iz kabineta ministarke.

Predsjednica opštine Danilovgrad je obavijestila ministarku o nedavnoj elementarnoj nepogodi, kao i brojem pristiglih zahtjeva, kojom prilikom su se sagovornice usaglasile "da od 30.000€ koje je Vlada opredijelila na ime urgentne pomoći opštini Danilovgrad, jedan dio iznosa opredijeli Komisija za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, najugroženijim poljoprivrednim  domaćinstvima,  a drugi dio će opredijeliti opština, a sve shodno odštetnim zahtjevima."

Nakon sastanaka u opštini, kako je saopšteno, ministarka i predsjednica opštine su obišle poljoprivredna domaćinstva - vlasnike plastenika, koji su najviše pogodjeni nedavnim elementarnim nepogodama.

MinistarkaMarijaVucinovicRadnaposjetaOpstini20

Foto: Gov.me/V. Tomović

Ministarka Vučinović je izjavila "da će Komisija kojom rukovodi, na osnovu stručne i precizne procjene štete od strane Opštine Danilovgrad preduzeti urgentne mjere, kako bi se omogućila nadoknada štete domaćinstvima pogodjenim nedavnim nevremenom.

Ministarka Vučinović će u narednom periodu obići i ostale opštine, koje su pretrpjele elementarne nepogode.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.