Granični prelaz Vraćenovići: U priključnom vozilu otkrili 93 kg marihuane(FOTO)
Zaplijenjena marihuana, foto: Uprava carina i Uprava policije

Najveća zaplijena narkotika u proteklom periodu

Granični prelaz Vraćenovići: U priključnom vozilu otkrili 93 kg marihuane(FOTO)

Službenici Uprave policije i Uprave carina sinoć su na Graničnom prelazu Vraćenovići pronašli i zaplijenili 93 kilograma opojne droge marihuana koja je bila sakrivena u pregradama patosa priključnog vozila. Policijski službenici su uhapsili Beograđanina J.B.(33) koji je upravljalo vozilom i prevozio drogu radi krijumčarenja preko granice u cilju dalje prodaje.

Policijski službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Nikšić i carinski službenici Carinske ispostave Vraćenovići su naime sinoć, 14.marta 2019.. godine oko 19 časova, na GP Vraćenovići, na izlazu iz Crne Gore, kontrolisali vozilo - džip „Mercedes“ ML270, registarskih oznaka iz Srbije, sa priključnim vozilom „Tema Kar“, kojim je upravljao J.B.   

"Policijski i carinski službenici su, prilikom detaljne granične kontrole, u priključnom vozilu (niskonoseća prikolica), uz pomoć specijalističke opreme – videoskopa, otkrili 91 pvc pakovanje sa sadržajem suve biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, ukupne bruto mase oko 93 kg. Marihuana je bila sakrivena u pregradama patosa priključnog vozila2, navodi se u zajedničkom saopštenju Uprave policije i Uprave carina.

93kgmarihuanegpvraenovii2

O svemu navedenom obaviješteni su policijski službenici CB Nikšić i Odsjeka za borbu protiv droge, koji su izašli na lice mjesta i izvršili uviđaj.

93kgmarihuanegpvraenovii1

"Nakon izvršenog uviđaja, droga, vozilo i priključno vozilo, kao i novac u iznosu od 1.500 eura za koji se sumnja da je stečen vršenjem krivičnog djela, su oduzeti od J.B.", navodi se u saopštenju.

Policijski službenici su lišili slobode J.B. i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Ovo je najveća zaplena narkotika na Graničnom prelazu Vraćenovići u proteklom periodu", saopšteno je.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.