Počeli Info dani za zapošljavanje
Info dani po opštinama

Ciljne grupe RE populacije širom Crne Gore

Počeli Info dani za zapošljavanje

Ciljne grupe RE populacije širom Crne Gore narednih dana biće informisane o mogućnostima finansiranja iz dva Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru Programa EU i Crne Gore za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu.

Danas je održan prvi Info dan u Pljevljima,  koji je bio prilika da se potencijalni podnosioci prijedloga projekata bliže upoznaju sa pomenutim pozivima, uslovima i aktivnostima, kao i finansijskim sredstvima koja su na raspolaganju. Na brojne nedoumice vezane za način prijave, pravo učešća i raspoloživim sredstvima odgovarali su predstavnici Ministarstva rada i socijalnog staranja i Ministarstva finansija.

“Ukupna vrijednost Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava “Aktivnosti osposobljavanja i obrazovanje za deficitarna zanimanja i za povećanje zapošljivosti RE populacije” je oko 1,6 miliona eura, a finansijska podrška po projektu u okviru  prve komponente je od 60.000 do 150.000 eura, i u okviru druge komponente od 60.000 do 100.000 eura, za period od 6 do 12 mjeseci”, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Dok je ukupna vrijednost poziva za dodjelu bespovratnih sredstava “Podrška pružanju usluga socijalne i dječje zaštite”  oko 2,9 miliona eura, a finansijska podrška po projektu od 60.000 do 200.000 eura, za period od 12 do 24 mjeseca.

“Pozivi su raspisani u okviru Programa EU i Crne Gore za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu, koji nosi ukupnu vrijednost od 18 miliona eura i finansira se iz pretpristupnih fondova Evropske unije (IPA)”, dodali su iz Ministarstva.

Info dani na kojima će se moći saznati više o samim pozivima, uslovima i aktivnostima, te načinu prijavljivanja, će se održati narednih dana i u sledećim opštinama:

15.03.2019 - Danilovgrad,

18.03.2019 - Nikšić,

19.03.2019 - Herceg Novi,

20.03.2019 - Bijelo Polje,

21.03.2019 – Rožaje  i

22.03.2019 - Ulcinj

“Podsjećamo da je rok za dostavljanje sažetaka projekata za Poziv “Aktivnosti osposobljavanja i obrazovanje za deficitarna zanimanja i za povećanje zapošljivosti RE populacije” 15. april do 14.30h i za Poziv “Podrška pružanju usluga socijalne i dječije zaštite” 19. aprila do 14.30h”, zaključili sui z Ministarstva.

Potencijalni podnosioci prijedloga projekata mogu postaviti pitanja povodom prvog poziva do 25. marta 2019. godine i 29. marta 2019. godine povodom drugog poziva na adresi [email protected]

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.