Crna Gora posvećena očuvanju stabilnosti i bezbjednosti regiona
Bošković i Plugčijeva-Aleksandrova

Bošković – Plugčijeva-Aleksandrova:

Crna Gora posvećena očuvanju stabilnosti i bezbjednosti regiona

Ministar odbrane Predrag Bošković primio je danas novoimenovanu ambasadorku Republike Bugarske u Crnoj Gori Meglenu Plugčijevu-Aleksandrovu.

Bošković je poželio ambasadorki uspješan mandat i podsjetio na tradicionalno prijateljstvo između dvije zemlje, ističući da odgovornim odnosom prema tom nasljeđu unapređujemo odnose na savremenim osnovama, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

On je naglasio da postoji prostor za jačanje i produbljivanje odbrambene saradnje na obostranu korist, što je i potvrđeno nedavnim bilateralnim konsultacijama na nivou političkih direktora dva ministarstva odbrane.

Bošković je informisao sagovornicu o aktuelnim planovima i prioritetima Ministarstva odbrane Crne Gore, te apostrofirao posvećenost Crne Gore očuvanju stabilnosti i bezbjednosti regiona, kroz aktivnu promociju NATO politike „otvorenih vrata“ i angažovanje pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnim misijama i operacijama.

On se zahvalio na podršci koju Republika Bugarska pruža Crnoj Gori na putu ka ostvarivanju članstva u Evropskoj uniji, podsjećajući na prošlogodišnje šestomjesečno bugarsko predsjedavanje Savjetom EU, tokom kojeg je ova zemlja bila aktivan zagovornik daljeg napretka Zapadnog Balkana ka evropskoj budućnosti.

Ambasadorka Plugčijeva je ocijenila da je pristupanje Crne Gore NATO-u doprinijelo stabilizaciji regiona i iskazala punu podršku Crnoj Gori u nastavku procesa pristupanja EU, uključujući i ekspertsku i tehničku pomoć. Ona je naglasila posvećenost odbrambenoj saradnji, kao i potrebu razmjene najbitnijih praksi u cilju doprinosa kvalitetnijoj odbrambenoj saradnji i jačanju nacionalnih odbrambenih sistema naše dvije zemlje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.